sakura vratne kelimky gocupSouhlasíte s nimi nebo přece jen některé z nich porušujete a dokonce rádi.

My v GOCUPu to vidíme takto:

Chceš-li se opravdovým kávomilem stát, měl bys naše desatero znát :-) Poznáváte se v těchto našich kávových "přikázáních"? Souhlasíte s nimi nebo přece jen některé z nich porušujete a dokonce rádi. My v GOCUPu to vidíme takto:

  1. Nepozřeš instantní kávu

    Opravdový kávomil přece chce vědět, co pije, jaký skvost je dnes na mlýnku. Nechce pít kávu z nekvalitních zrn, která se neprodala a byla semleta na kávu - pít odpad. Navíc instatní káva je chemicky aromatizovaná,  a to přece u své ranní siesty nechceš. Toužíš po té opravdové silné vůni čerstvě uvařené a namleté zrnkové kávy...

  2. Neodneseš kávu s sebou v jednorázovém kelímku

    Neexistuje žádná Planeta Země II, a tak si tu svou jedinou pojďme víc hýčkat. Každý můžeme svou troškou přispět ke zlepšení životního prostředí třeba právě tím, že se pokusíme snížit množství odpadu - společně. 

  3. Nenecháš kávu vychladnout

    Motto našich babiček - studená káva je na krásu :-) Každý z nás to určitě někdy slyšel. Ale i když se někdy zapomeneme, protože zrovna nemáme den a běháme od jedné věci k druhé a k desáté, stejně se určitě všichni shodneme na tom, že káva je nejlepší pěkně teplá.

  4. Nevypiješ kávu ve společnosti méně než dvou lidí

    Tak tohle pravidlo asi není třeba ani rozebírat dál. Když vstoupíte do kavárny někde v Itálii, všude jsou a nejlépe postávají kávomilové a v družné debatě si užívají chuť kávy. U nás tomu není jinak a proč by mělo? Vždyť u společného pití kávy se skvěle povídá, sní, tvoří a hlavně žije.

  5. Turek není káva

    Starší generace by asi nesouhlasily, ale kavárníci nám jistě dají za pravdu. Neexistuje snad větší fenomén než "turek" v českých a slovenských domácnostech. Ale tam ať i zůstane. Pro správného kávomila má prostě turek "zaracha".

  6. Nenaliješ do kávy ochucený sirup

    Tak schválně. Příjdu do kavárny, kde vím, že mají na mlínku skvělé druhy káv. Kde si na přípravě kávy opravdu dávají záležet. Kde si kávu objednám, protože si chci vychutnat její skutečnou, přirozenou chuť a vůni. Tak proč proboha bych si ji měl kazit nějakým umělým dochucovadlem?

  7. Neobjednáš pikolíčko s mlíčkem (nebo takový nějaký patvar)

    Neexistuje snad více skloňované téma v kavárenské kultuře než, že "piccolo neexistuje". Když se ale ještě k tomu všemu ve vašich uších rozezní požadavek na podobný patvar jako je "pikolíčko", mírumilovný barista se náhle mění v divokou šelmu a tak tak se drží, aby po zákazníkovi neskočil. Ano ano, nekonečnou trpělivostí musí být obdařen člověk pracující za barem.

  8. Neodepřeš svému tělu ranní kávu

    Zná to asi každý z nás. Ráno vstanete, a aby se váš mozek přepnul do pozice ON, potřebujete toho svého parťáka. Ten ranní nakopávač, tu ranní radost a dávku chutě a vůně. Vždyť bez ranní kávy jakoby den ani nezačal (i když ji stihnete až v poledne) :-)

  9. Přípravu kávy si vychutnej, nespěchej

    Všechno na čem si dáme v životě záležet, je tak nějak lepší, souhlasíte? A navíc všechno dobré chce svůj čas. Všechno dobré potřebuje dozrát. Tak proč si ho nedopřát i u něčeho tak důležitého jako je příprava naší kávy.

  10. French press, chemex, dripper vyzkoušej, alternativních metod se neobávej

    Chceš-li objevovat nové chutě, není třeba se obávat alternativních metod přípravy kávy. Například v čase, kdy jsi na cestách a svoji oblíbenou kavárnu máš daleko. Proč si takovou malou příruční nevzít s sebou a nevychutnat si kvalitní kávu i mimo domácí prostředí. Není to jen módní trend... Tak proč zůstávat jen u pákového kávovaru.

 

5 z 5 - 6 hlasů
Děkujeme za vaše hodnocení. Těší nás, že se vám článek líbil.
Budeme rádi, když si ho budete sdílet s přáteli na Facebooku a jiných sociálních sítích.